Braskaminer ger värme och mysighet

När du vill tända en brasa inomhus finns det olika braskaminer att välja bland. Det är populärt med kaminer för att värma huset eller ge en mysig atmosfär.

De flesta tycker nog att det är trivsamt med en liten brasa inomhus. Men för att du ska kunna njuta av en sprakande och värmande eld måste du givetvis ha någonting att elda i. En braskamin är ett bra val och de finns i ett flertal olika material och utföranden.

Om huvudsyftet med braskaminen är uppvärmning av bostaden kan du välja en kamin i täljsten eller tjockt gjutjärn. Sten är mycket bra på att lagra och avge värme till rummet under lång tid. Om du vill kunna sitta och titta på elden bra är en braskamin med stora glasrutor ett bra val.

Braskaminer ger dig en levande eld inomhus

Visst vore det skönt att sitta i soffan eller i en bekväm fåtölj och njuta av en värmande brasa. Det är fullt möjligt med en vacker braskamin. Det finns dock några saker du bör tänka på innan du väljer storlek och utförande. En stor braskamin lämpar sig bäst i ett stort rum där den avger en behaglig värme över hela rummet.

Om du däremot placerar en för stor kamin i ett litet rum kan du få problem med att få plats med dina sittmöbler. Du bör ha plats att placera möblerna på lämpligt avstånd från kaminen så att det inte blir för varmt när du sitter och njuter av den härliga brasan. Läs mer om braskaminer på denna sida: https://www.purefire.se/

23 Jan 2023

Blogg om fönster & bygg

Fönster är vårt stora specialintresse, men vi bloggar om allt som hör renoverande och byggande till. 

Så bli inte förvånad om det dyker upp en artikel om takläggning eller golvslipning mitt i alla fönstersnack.