Brandisolering ger trygghet

Det är inte svårt att förhindra att en eldsvåda sprider sig men man måste göra det innan det börjar brinna. Eld tar en väldig fart när den börjat och sättet att stoppa den är god brandisolering.

Kontrollerad eld i en kamin eller i en påskbrasa är vacker att se på och värmer skönt. Men när elden brinner okontrollerat är den farlig. När det väl börjat brinna sprider sig eld dessutom väldigt snabbt, särskilt i en lägenhet eller villa med mycket textilier. Har man då installerat en effektiv brandisolering blir det svårare för elden att komma fram.

I en bostad vet man kanske inte hur det ligger till med brandisoleringen. I nybyggda lokaler finns det brandskyddsinformation med i bygglovsansökan men med äldre fastigheter kan det vara svårt att veta. Kanske man inte ens tänkt på det. Då kan man anlita brandskyddsexperter som vet vad som krävs. De kan se över hela fastigheter, lägenheter, villor och radhus och man får hjälp att förbättra brandsäkerheten.

Företag som arbetar med brandisolering kan göra en översyn

Anlitar man en brandskyddsexpert får man hjälp att öka brandsäkerheten. Ett sätt är att använda brandisolering. Det finns olika metoder att göra brandisolering men det vanligaste är att använda stenull för att skydda från elden. Stenull är ett naturmaterial och är därför inte skadligt att ha i bostäder. Den är ett lättarbetat och följsamt material som dessutom har egenskapen att vara ljudisolerande. Det är en god investering att låta en kunnig fackman se över vilken brandisolering som behövs för att förhindra att elden får okontrollerad spridning.

20 Feb 2022

Blogg om fönster & bygg

Fönster är vårt stora specialintresse, men vi bloggar om allt som hör renoverande och byggande till. 

Så bli inte förvånad om det dyker upp en artikel om takläggning eller golvslipning mitt i alla fönstersnack.