Är du utan fönster i Umeå?

Medan det inte behöver vara livsviktigt sommartid är det en stor nackdel att sakna fönster i Umeå under kallare årstider. De flesta personer uppskattar även att använda fönster året om.

Har du funderingar på dina fönster? Fungerar de som de ska eller börjar det kännas som att det borde finnas bättre alternativ? Äldre fönster är oftast vackra men inte alltid praktiska eller optimala i funktionen. Ibland är de faktiskt inte ens vackra, utan bara acceptabla…

Vad skiljer då gamla och nya fönster åt? Ett fönster är väl alltid ett fönster? Det släpper in ljus och det skyddar mot regn, vindar och snö. Det utgör ett hinder för intresserade inbrottstjuvar. Det dämpar trafikljud och andra störande ljud, såsom ilskna grannar. Det skyddar och det ger privatliv. Vad behövs mer?

Alla behöver fönster av god kvalitet

Sanningen är att nya fönster faktiskt fungerar bättre. Utvecklingen och tekniken har förändrats mycket de senaste trettio åren och det som var lyx tidigare kan vara standard idag.

Moderna fönster är oftast underhållsfria. PVC-plast på aluminiumram ger fönster som är täta och som tål att bli misshandlade av klimatet. Därför blir kostnaden utslagen över tid inte dyr. Du byter troligen fönster högst en eller två gånger under din livstid om du handlar smart.

Kanske ännu viktigare är det med isoleringsförmågan. Moderna fönster behåller värme och kyla på rätt sida glaset i betydligt större utsträckning än gamla. Att använda värmen inne i huset snarare än att den läcker ut sparar tusenlappar. Be om offert redan idag.

23 Sep 2021

Blogg om fönster & bygg

Fönster är vårt stora specialintresse, men vi bloggar om allt som hör renoverande och byggande till. 

Så bli inte förvånad om det dyker upp en artikel om takläggning eller golvslipning mitt i alla fönstersnack.