Anlita en rörmokare för din renovering

De senaste åren så har en stor trend kunnat skönjas i Sverige; en trend där fler privatpersoner hänger på sig snickarbyxorna, kavlar upp ärmarna och ger sig i kast med olika renoveringar. En fråga som både är bra och väldigt, väldigt dålig och där man kan se att olika tv-program är det som fått upp den initiala motivationen hos dessa hemmasnickrare.

Vi börjar med det som är bra! Det finns nämligen något som är positivt i detta och där man kan se att folk i gemen släppt lite på den överdrivna respekt som finns för att renovera. Det är inte så svårt som många tror och det är dessutom väldigt roligt. Kort sagt; kan man renovera ett område i sitt hus från start till mål så kommer man billigt undan och man får också en rejäl knuff framåt i sin egen person. Det vill säga; man kan klappa sig själv på axeln och ge sig själv lite välförtjänt beröm – något som många av oss gör för sällan och en renovering är ofta något som inte alls är så svår som man kan tro på förhand.

Detta om det positiva och de negativa delarna är ganska lätta att förklara: det är skillnad på en renovering och en renovering också. Att måla om, att snickra en fasad i hallen eller lägga ett klickgolv är typiska projekt som vem som helst kan klara av om man läser på och tar sig den nödvändiga tiden – men att ge sig på en omfattande badrums- eller köksrenovering är inte något som kan genomföras utan förkunskaper.

Vi talar alltså om skador som kommer i efterhand – skador som inte sällan har prefixet – vatten – och där vi kan ge ett enda råd: gäller det VVS så ska man alltid anlita en rörmokare. Vi kan säga att det handlar om att du ska renovera ditt badrum i Lund och att du väljer att sköta all VVS på egen hand; du drar vatten, du drar avlopp och du installerar en tvättmaskin och därtill så sätter du även kakel- och klinkers.

100 000 vattenskador årligen i Sverige

Det du förmodligen kommer att råka ut för här är att du sällar dig dig till 100 000 andra i Sverige och där du drabbas av en vattenskada av något slag. Den siffran är nämligen det antal vattenskador som årligen sker i Sverige och många av dem kommer just av renoveringar – utan professionell hjälp – och där privatpersoner utan erfarenhet ger sig på området VVS.

Att ta hjälp med VVS i Lund är en rejäl investering och särskilt om du bor i en bostadsrätt. Varför? Jo, en vattenskada brukar nämligen ha en tendens att sprida sig även till grannarna och det är en kostnad som man inte vill ha kastad över sig.

Kort och gott – renovera gärna, men gör skillnad på olika projekt. VVS bör du undvika och detsamma gäller – naturligtvis! – även elektricitet där du sätter ditt eget liv på spel och där du faktiskt bryter mot lagen om du drar den på egen hand.

8 Nov 2016

Blogg om fönster & bygg

Fönster är vårt stora specialintresse, men vi bloggar om allt som hör renoverande och byggande till. 

Så bli inte förvånad om det dyker upp en artikel om takläggning eller golvslipning mitt i alla fönstersnack.